Workshops in Reconstructive

Reconstructive is een nieuwe methode voor hulp.  Het werd de afgelopen 10 jaar ontwikkeld. Het werk is verfrissend en vernieuwend. Het heeft wortels in het opstellingenwerk van Bert Hellinger.

Het maakt je bewuster over het ongekende en ongebruikte potentieel dat je in je draagt. Dit opent de weg naar meer zelf-realisatie en verantwoordelijkheid.

Reconstructive is intuïtief, instinctief bodywork. Het is mogelijk een andere staat van bewustzijn te ervaren. Dit is te vergelijken met wat we kunnen ervaren tijdens een diepe meditatie, binnen een Ayahuasca-ritueel of trance. In Reconstructive gebeurt dit in beweging en in interactie met een kleine groep. Reconstructief Werk kan zonder enige woordelijke tussenkomst zicht geven achter maskers en oude beelden.  We leren over hoe we in relatie staan en vinden meer evenwicht en kracht. Deelnemers worden bewuster over waar ze naartoe willen en hoe ze hun stempel willen drukken.

Documentaire

ze mini-documentaire geeft een idee van wat Reconstructive is.

 

Workshop 28 – 29 – 30 juni 2024

Dichter bij jezelf komen

We lopen in ons leven met z’n momenten verloren.  We weten van geen hout pijlen maken.  We lopen vooral tegen onszelf aan, ook al beseffen we dat niet altijd op die manier. Onze relatie loopt moeilijk, we zijn uitgeblust op ons werk, we putten ons uit met onze kinderen, we voelen ons eenzaam, het lukt ons maar niet om uit die onzekerheid te komen, we geraken in conflict,… Het is vaak in de aanblik van anderen of in relatie met anderen dat we vastlopen.

Dit wil niet zeggen dat anderen niet een aandeel kunnen hebben in het gebeuren, maar we zitten in een doodlopend straatje als we wachten op beweging van de andere kant.  We kunnen enkel kijken naar wat we zelf doen of laten, om uit de wurggreep van de situatie te komen.

We hebben kansen als we gaan kijken naar de diepere lagen in ons, naar onze onbewuste laag.  Het is deze laag die, zonder dat we het door hebben, een eigen leven leidt, onze automatische piloot is, ons geen andere mogelijkheden lijkt te geven dan overlevingspatronen en maskers.  Die laag, waar onze schaduw zit, onze kind-stukken zitten, onze trauma’s zitten, onze primaire emoties zitten, nog van voor we het ons herinneren, heeft het nodig om aangeraakt te worden.  Dan kan er bewustzijn komen en vandaaruit ook beweging in onze opgebouwde beschermingsmechanismen. Het gaat om het bewustzijn zelf, authentiek zijn bij alles wat in die dieperelagen zit.  Van daaruit kan gezond verstand zich ontwikkelen.

Een natuurlijke kracht wordt wakker, onze kwetsbaarheid kunnen we gaan omarmen, zodat we minder in gekwetst zijn hoeven te blijven hangen.  Een helderheid naar onszelf wordt makkelijker en maakt ons helderder in onze relaties.

Om die diepere laag te bereiken zetten we Reconstructive in.  Naast ademwerk, is dit Lichaamswerk dat ons intellect omzeilt.  Denkprocessen hebben ons immers altijd weggehouden van deze diepere laag, om ons te beschermen tegen pijn, angst, verdriet of woede.  Ons lichaam herinnert zich wat er aan kwetsuren zit en we vertrouwen dan ook dat het weet wat nodig is om dit te helen, te transformeren.  Andere lichamenwerken hierin mee, om dit te bereiken. We hebben het contact of mogelijks de confrontatie met de ander nodig om in proces te gaan, aangezien de meeste kwetsuren ontstaan zijn in relatie.

Eerlijk naar binnen kijken, maar op een manier dat we nooit eerder deden, geeft ons de kans om stapje voor stapje in authenticiteit met onszelf en de wereld, dus ook met onze relaties, om te gaan.

Prijs:

395 euro (btw incl.) In deze prijs zijn coffee-breaks, maaltijden en werkmateriaal inbegrepen

Uren:

Vrijdag 14:00 – 20:00, Zaterdag 09:30 – 17:30, Zondag 09:30 – 15:30

Voor:

Deze workshop is geschikt voor ieder die eerlijk wil kijken naar zichzelf, op een andere manier dan via het intellect.

Om van daaruit authentieker in contact te gaan met zichzelf en anderen.

Waar:

Eekhoorndreef 18, Westmalle