Jaartraject voor Vrouwen

Een tocht naar de ontdekking van jezelf

Dit traject, dat over een jaar loopt, geeft je de kans om in verschillende gelaagdheden te gaan.  Door de opbouw en de tijdspanne waar het overheen gaat, is er rijping of groei mogelijk.  We weten dat, net zoals het in de natuur gaat, dat groei er niet komt van vandaag op morgen.  Een initiatief nemen, het land bewerken, de grond bemesten, zorg dragen, “laten” rijpen,… zijn allemaal onderdelen, om opeen bepaald moment te kunnen oogsten. Daarom wil ik dit traject, deze bedding graag aanbieden, om een langeretijd met eenzelfde groep vrouwen, een weg te gaan, om in de diepte en ons fundament, aan de slag te kunnen gaan.

Het traject bestaat uit 3 modules:

1. Hoe het allemaal begon… ( 15 – 16- 17 november 2024 )

Onze kindertijd, onze familie, vorige generatie, het collectief,…spelen een rol in hoe wij ons, als vrouw, aan de wereld presenteren, hoe we ons er in bewegen en hoe we ermee interageren. Vanuit bescherming en overleving hebben we een ego opgebouwd.  Hierop kunnen we zicht krijgen, maar nog belangrijker is om ons te begeven in de onbewuste lagen, waar pijn, verdriet, trauma, kwetsuren,… zitten.   Deze vast zittende lagen hebben het nodig om aangeraakt te worden, zodat ze een nieuwe wending kunnen krijgen, waardoor ze ons minder belemmeren.

2. Innerlijk leiderschap ( 17 – 18 – 19 januari 2025 )

Als vrouw zijn wij lange tijd onderdrukt geweest, dit laat nu nog steeds zijn sporen achter.  We zijn het niet gewoon om bij onszelf te rade te gaan en hiervoor te gaanstaan.  Uiteraard zijn we hier ook in overleving gegaan en hebben we manieren gevonden om ons vel te redden, door te manipuleren, achterbaks te handelen of venijnig onze slag binnen te halen.  Maar hoe zou het zijn als we het niet langer vanuit een overlevingsmodus moeten gaan doen, maar op een open, eerlijke, krachtige,… manier? Hoe zouden onze relaties er dan uitzien met onze partner of met autoriteitsfiguren? Uiteraard vraagt dit in verschillende lagen om onderzoek, zodat we ons niet langer moeten laten drijven door angst, controle of wraak.

3. De wilde/vrije vrouw ( 25 – 26 – 27 april 2025)

Om tot onszelf te kunnen komen, hebben we niet langer voorde antwoorden naar buiten te kijken, maar in onszelf te gaan zoeken.  Uiteraard wel met spiegels uit de buitenwereld, waar andere vrouwen uitermate geschikt voor zijn.  We komen immers uit hetzelfde collectief, dus voelen van binnenuit, intuïtief, waar het om te doen is.  We leven als mensen samen, het gaat er niet om dat we  een solitair leven moeten gaan leiden, maar we hebben te leren om dat “samen” te laten starten, van binnenuit.  Als het via jou passeert, en het gepaard gaat met (eigen)liefde, is de kans op werkelijk “samen” groter, dan is het geen aanpassing en dus geen last meer.

 

Methodes van waar uit gewerkt wordt:

1.  Innerlijke kind

We gaan meer bewustzijn ontwikkelen rond de verschillendestukken in ons innerlijke kind, zodat we het goed leren kennen, zodat we er zelf beter kunnen voor zorgen en er een weg kunnen mee gaan.  Zodat we niet langer gevangen zitten in de verwachting dat de buitenwereld hieraan tegemoet moet komen.  Dit bewustzijn wordt voornamelijk verkregen door Reconstructive.

2. Reconstructive

Reconstructive is woordeloos, groepsdynamisch lichaamswerk, dat ons snel in diepere lagen brengt, voorbij het mentale.  Trauma’s, kwetsuren, pijn, angsten,… uit ons innerlijke kind, maar ook uit wat groter is dan onszelf alleen, kunnen aangeraakt worden.  Het onbewuste laat zich zien, blokkades worden voelbaar, nieuwe bewegingen of mogelijkheden worden voelbaar. Een helend en transformerend proces doet zijn werk.

Prijs:
1130 euro (btw incl.). In dit bedrag zijn coffee-breaks voorzien.
 
Uren:
Vrijdag 14u – 20u, Zaterdag 9u30 – 17u30, Zondag 9u30 – 15u30
 
Voor:
Iedere vrouw die dichter bij haar essentie wil komen en bereid is iets nieuws te leren.
 
Waar:
Hellichtstraat 57, 3110 Rotselaar