Blog

10 september 2020

Voorbeeld van afbeelding
 
Toen ik mezelf begon lief te hebben.
Toen ik mezelf begon lief te hebben, kon ik zien dat emotionele pijn en lijden alleen waarschuwingen zijn, dat ik niet mijn eigen waarheid leef.
Nu weet ik: dat is AUTHENTICITEIT
 
Toen ik mezelf begon lief te hebben, begreep ik hoezeer het iemand kan beledigen als ik probeer mijn verlangen bij hem door te drukken zelfs als ik wist dat de tijd er niet rijp voor was en de persoon er niet klaar voor was en zelfs als ikzelf die persoon was
Nu weet ik : dat is RESPECT
 
Toen ik mezelf begon lief te hebben, ben ik gestopt te verlangen naar een ander leven en kon ik zien dat alles rond om mij een uitnodiging is om te groeien.
Nu weet ik, dat is RIJPHEID.
 
Toen ik mezelf begon lief te hebben, begreep ik dat ik altijd en bij elke gelegenheid, op het juiste moment en op de juiste plaats ben,
en dat alles wat er gebeurt, juist is. Vanaf dat moment was ik rustig.
Nu weet ik: dat is VERTROUWEN.
 
Toen ik mezelf begon lief te hebben, ben ik gestopt mijn vrije tijd te verspillen en ben ik gestopt grootse projecten voor de toekomst te bedenken. Vandaag de dag doe ik alleen dat waar ik blij van wordt, waarvan ik hou en wat mijn hart doet lachen, op mijn eigen manier en in mijn tempo.
Nu weet ik: dat is EENVOUD
 
Toen ik mezelf begon lief te hebben, heb ik me bevrijd van alles wat niet gezond voor me is, voedsel, mensen, dingen, situaties en vooral wat me naar beneden haalde, weg van mijzelf. Aanvankelijk noemde ik het “gezond egoïsme”
maar nu weet ik: dat is LIEFDE VOOR JEZELF
 
Toen ik mezelf begon lief te hebben, stopte ik met proberen om altijd gelijk te hebben en sindsdien had ik minder vaak ongelijk.
Vandaag heb ik ontdekt : dat is BESCHEIDENHEID
 
Toen ik mezelf begon lief te hebben, weigerde ik om verder in het verleden te leven en weigerde ik mij om me zorgen te maken over mijn toekomst. Nu leef ik alleen op dit moment, waar alles plaats vind.
Ik leef nu dus „dag voor dag” en noem het VERVULLING
 
Toen ik mezelf begon lief te hebben herkende ik dat mijn denken me kan verstoren en me ziek kan maken. Maar als ik verbinding maak met mijn hart, wordt mijn denken een waardevolle bondgenoot.
Vandaag noem ik die verbinding : WIJSHEID VAN HET HART
 
We hoeven niet bang te zijn voor verdere discussies, conflicten en problemen met onszelf en anderen, want zelfs sterren botsen soms op elkaar en daaruit ontstaan nieuwe werelden.
Vandaag weet ik: dat is LEVEN
 
Charlie Chaplin, 16 April 1959 (70e verjaardag)
Het originele gedicht is van Kim Mc.Mill
 

8 september 2020

Vrouwen kunnen veel inspiratie halen uit het verhaal van “de rode schoentjes”. In het verhaal maakt een “arm” meisje rode schoentjes voor zichzelf, die haar het gevoel geven “rijk” te zijn en ze maken haar “gelukkig”.

Schoenen hebben een grote symbolische waarde.  Ze beschermen en verdedigen dat waarop we staan.  Voeten staan voor mobiliteit en vrijheid.

Hoe “arm” het meisje ook is, de vindingrijkheid van schoentjes (ook al zijn ze niet van de eerste keer perfect) te maken staat voor bewuster en krachtiger worden.  Op die manier gaan we vooruit, ontwikkelen we.   Het doet er niet toe dat haar leven niet volmaakt is.  Ze vindt haar weg.  Van geen schoenen hebben gaat ze naar schoenen hebben, die haar een bezieling geven, ondanks de moeilijkheden in haar leven. Van een armzalig psychisch bestaan klimt ze op naar een hartstochtelijk leven, waaraan ze zelf vorm heeft gegeven.

Ook de rode kleur is niet zomaar gekozen.  Rood staat voor de offers die we brengen.  Om een krachtig leven te hebben, heb je verantwoordelijkheid, discipline en volharding nodig.  Ook de wens om geliefd te zijn heb je op te offeren.  Het is wel nodig om goed te kiezen waarvoor je je opoffert.  Als het niet bestemd is om te groeien, als er geen leven in zit (dan zitten we al gauw bij obsessies, verslavingen,…), dan bloed je dood…

Wil jij ook graag “rode schoentjes” maken?


 

3 september2020

Nee, ik ga het niet hebben over “Roodkapje en de boze wolf”… Een sprookje dat vaak gebruikt geweest is om “meisjes op het rechte pad te houden…” Wat dit ook mag betekenen!?
 
Maar ik zou zeggen ga het bos in, ga zeker van dat pad af en kijk wat er te zien, te beleven en te doen is. En ja, ga op zoek naar de wolf (jouw duistere kanten) en neem die mee op pad… want daar zit je kracht!!!
 
Op zaterdag 19 september geef ik een Online Workshop die daar over gaat…
 
Hoe zijn we van onze wilde natuur verwijderd geraakt en hoe kunnen we de weg terug vinden… zonder de duistere wegen te gaan vermijden…
 
Geen betere plek om onder vrouwen te zijn om hierin van elkaar leren en elkaar te ondersteunen op dit pad.
 
————————————————————————————————————————–
 

28 augustus 2020

Het leven met 2 handen grijpen, in de aarde wroeten, onze vruchtbaarheid inzetten, zoeken en vernieuwen, in onze kracht gaan staan, moedig zijn… willen we dat niet allemaal als vrouw?
 
Maar soms gebeurt het dat we onszelf saboteren, ons te veel inlaten met de verwachtingen van anderen, te braaf zijn en te veel energie verspillen door onze schaduwkant weg te houden.
 
Erkenning krijgen, graag gezien worden of erbij horen, daarvoor doen we het. De verlangens van het innerlijke kind.
 
Hoeveel bevredigender zou het niet zijn om ons eigen spoor te volgen…? En datgene te doen waarvoor we hier rondlopen…? Vrij zijn!
 
Om het vuur in ons wakker te maken is er geen betere plek dan onder vrouwen te zijn!
 
Intuïtie en instincten krijgen de kans om wakker te worden.
 
We gaan op tocht om de wolvin in onszelf terug te vinden en ze te voeden!
 
Welkom vurige vrouw!
 
————————————————————————————————————————–
 

12 augustus 2020

Paradoxen… het leven zit er vol van.
En dit is er ook ééntje…
Wees met iets bezig, zonder er mee bezig te zijn!
Het leven vraagt van ons dat we ons bewust zijn, dat we op iets focussen, dat we kiezen, verantwoordelijkheid nemen, dat we ons voor iets inzetten, dat we gaan voor hetgeen waarin we geloven…
Op deze manier nemen we de regie van ons leven. Maar dit is helemaal iets anders dan controle hebben over het leven!
We kunnen in de kramp gaan, als we een bepaald resultaat, succes of erkenning willen. Of we willen een bepaalde bestemming bereiken die we in ons hoofd hebben…. Maar daar beslist het leven misschien anders over… we kunnen dit gaan ervaren als mislukking, maar dit alleen als we met ons verstand besluiten “dat het iets anders moest zijn”. Op die manier missen we soms de verrassing of de magie van het leven. Het is niet omdat het anders uitdraait dan je gedacht had, dat het niet goed zou zijn.
Maar zonder de focus zou je wel niet bij de magie zijn uitgekomen. Door bezig te zijn met iets, kom je in beweging en maak je kans om in verwondering te komen!
 
————————————————————————————————————————–
 

7 augustus 2020

Voorbeeld van afbeelding

Soms kunnen we er heel lang over doen vooraleer we tot een beslissing komen.
Allerlei gedachten die in ons hoofd spelen maken het ons moeilijk,  terwijl onze intuïtie heel helder is.
We draaien rondjes omdat we “goed” willen doen, al dan niet ook voor anderen. Maar ook in comfort willen blijven, kan ons misleiden. Of we twijfelen te hard aan onszelf of willen het risico niet nemen dat er ergens onderweg ook hindernissen kunnen zijn of zelfs falen.
Maar dit laatste biedt ons misschien wel de kans van ons leven…
Dit is waarom we te bewegen hebben, in actie te gaan hebben, want alleen dan kan er zich ontvouwen wat nodig is. Dus je keuze hoeft niet “juist” te zijn, maar door de beweging wordt het helderder… dan zitten we op het pad van het leven en we bewandelen het…
Bij het maken van keuzes is verantwoordelijkheid enorm belangrijk. Als je je keuze niet draagt en niet volhoudt, dan kan de energie er ook snel uitgaan. Dat is wat er gemakkelijk kan gebeuren als je geen keuze maakt vanuit je kern. Als je ergens in gelooft, kan je je laten leiden door de drang die in je ontstaat, om er volledig voor te gaan, je volledig te investeren… je voelt dat je leeft… dan heb je de “juiste” beslissing genomen!
 

 

6 augustus 2020

Voorbeeld van afbeelding

Om te vertellen wat therapie voor mij is of wie ik ben als therapeut wil ik:

“Therapie is…” vervangen door  “Liefde is…” of beter “Zelfliefde is…”

– jouw beperkende perceptie over het leven (dat je als kind hebt opgebouwd) verruimen

– wakker worden, soms door een schok

– je patronen (je automatische reacties) doorhebben

– het grotere geheel leren zien

– je mogelijkheden zien i.p.v. je beperkingen, het tekort of het gemis

– uit comfort en veiligheid komen, uitdagingen aan gaan en voelen dat je leeft of het leven neemt

– jezelf leren steunen, om het leven te leven zoals je zelf wil

– leren om zelf voor je innerlijke kind te zorgen en leven vanuit de volwassene die je bent

– de grootsheid van je eigenheid en kracht in de ogen kijken en er niet voor gaan lopen

– leren jezelf niet te saboteren (door bv. excuses te verzinnen, jezelf af te leiden, te      vermijden,…)

– niet wachten tot de storm voorbij is, maar leren dansen in de regen

– je schaduwkanten (dat wat niet mag zijn, zoals bv. agressie) herkennen en integreren en zien dat daar je grootste kracht zit.

– uit afhankelijkheid stappen en vrij zijn om te zijn wie je echt bent en niet langer meer “braaf” zijn

– leren jezelf niet meer op te offeren of geen slachtoffer meer te zijn

– respect hebben voor de natuur, waar jij ook een onderdeel van bent, door het leven te leven

– jezelf verder brengen, dan je denkt dat je kan komen

– actie ondernemen (simple, clear and effective), ook al ga je soms op je bek (hierdoor leer je het meest), zodat je jezelf een ervaring kan geven, die krachtiger is dan het “weten”

– nieuwe dingen uitproberen

– leren kiezen en verantwoordelijkheid nemen

– als het nodige voorwerk gedaan is, geduldig zijn tot het oogsten, om er dan van te genieten

– leren zien dat het niet alleen om je ego gaat, maar dat je een bijdrage te leveren hebt

– vertrouwen hebben in het leven en er niet mee in gevecht gaan, je voorbestemming volgen

– je afstemmen op je hart en je intuïtie

– investeren in wat bedoeld is om te groeien, met focus, discipline en volharding

– onderweg zijn, zoeken en genieten van het pad, dat het leven is (“er zijn” of “ er geraken” is niet van toepassing)

– de verbinding met alles en iedereen leren ervaren en de schoonheid ervan zien

Wil jij graag tot “Zelfliefde” komen?  Dan is dit misschien wel een parcour voor jou…

Want niemand hoeft van jou te houden, behalve jijzelf…


27 juli 2020

Afbeelding kan het volgende bevatten: één of meer mensen, , met de tekst MOTIVATIONMONDAY GEEF JEZELF ACTIE!! $ EIGENKLEUR

“Waarom is actie of “huiswerk” belangrijk na een therapiesessie? Of ook na het verkrijgen van een inzicht op een andere manier? Vaak worden mensen zich in een therapiesessie bewuster. Prima, dan is het een vruchtbare sessie geweest. Maar als van daaruit geen actie genomen wordt, dan zakt de energie terug en komen ook oude twijfels terug opdagen. Actie zorgt ervoor dat we aan ons systeem – ons lichaam, onze mindset -, een nieuwe ervaring geven. Vanuit een ervaring (actie) kan dit nieuwe zich makkelijker verankeren. Als het enkel bij “weten” blijft is dat niet voldoende om verandering te bestendigen. Goeie acties kunnen zijn: een spannend gesprek op een nieuwe manier aangaan, een beslissing nemen, een confrontatie aangaan of net uit de weg gaan, contact opnemen met iemand, een mededeling doen, iets aanpakken wat al lang hangende is of weegt, … Het beste werkt het als de actie op een logische manier voortkomt uit het inzicht. Als ik tot het inzicht kom dat ik mijn moeder toch wel heel éénzijdig benaderd heb in mijn leven wat zou dan voor nu een goeie stap zijn in relatie met haar? Angst is de belangrijkste reden om het niet te doen. Angst om het oude te verlaten is er altijd. Daar kan je doorheen

Succes!

23 juli 2020

Voorbeeld van afbeelding

De wilde natuur van vrouwen is enorm gepolijst en aangepast. Vrouwen zijn dan ook vaak het noorden kwijt.

In wezen lijken vrouwen op wolven. Ze zijn allebei van nature loyaal, onderzoekend, intuïtief en relatiegericht, maar ook robuust, inventief en zwervend.

Vrouwen willen in deze tijden alles voor iedereen zijn. Daardoor verliezen ze voeling met hun eigen diepste natuur, met hun vuur.

Maar het zit er… het gaat nooit weg! We kunnen het terug vinden!

Het is een kwestie van onszelf de juiste vragen te stellen, te zoeken, en werkelijk te zien en ons niet te laten verblinden door de verhalen dat we onszelf vertellen.

Fijne dag, vurige vrouw!


16 juli 2020

We kunnen in ons hoofd allerlei dingen bedenken. We kunnen dromen, idealen hebben, maar onszelf hier de hele tijd in tegenhouden of saboteren. We denken dat het niet haalbaar is of dat het ons niet zal lukken, allerlei argumenten waardoor we ons vast zetten. En met de regelmaat van de klok poppen ze op en duwen we ze terug weg. Er is echter een eerste stap nodig… simpel, helder en effectief die nodig is, om je op het pad van je droom of ideaal te begeven… de ene beweging zal je naar een andere beweging leiden… en misschien kom je wel heel ergens anders uit of kom je nooit aan… of misschien is je project niet bestemd om te groeien, maar kom je tot iets anders… het is allemaal prima! Je gaat in het leven, leeft het leven… dat is waar het om gaat. Dus… actie!


7 juli 2020

Voorbeeld van afbeelding

Bij wie ga jij erkenning halen?
👍
Bij je ouders, je partner, je vrienden, collega’s… of misschien wel je kinderen.
👍
We willen er zo graag bij horen, goedgekeurd worden, graag gezien worden…
👍
En hiervoor zijn we bereid om een flinke prijs te betalen… onze eigenheid. We passen ons aan om in het plaatje te passen.
👍
Maar hoe zou het zijn om zelf blij te zijn met wat je doet of met wie je bent?
👍
En van daaruit zullen er zeker nog mensen zijn die van je zullen houden, maar zeker niet iedereen… en dat is ok.
👍
En waar gaat het over? Succes, geld, macht,…
👍
Hoe zou het zijn om te genieten van het onderweg zijn, van jouw weg?
👍
Wetende dat je er misschien niet geraakt… de weg stopt namelijk nooit, tot ons einde.
👍
Maar hebben we ondertussen geleerd, genoten van het uitzicht, bomen weggehaald om verder te kunnen of met mensen in echtheid een weg afgelegd? 👍👍👍


1 juli 2020

Voorbeeld van afbeelding

Mensen komen en gaan in een leven. Of het nu door sterfte of een uit elkaar groeien of een breuk door conflicten is..
Wat zegt het als je het niet wil laten gaan of je je er aan vastklampt ? Wat heeft jouw innerlijke kind nodig en wil je misschien van die persoon krijgen? Soms blijven we ons hele leven hiernaar zoeken… Je zal het nooit kunnen krijgen van de ander… Alleen jijzelf kan je dit geven! Hou van jezelf, zorg voor jezelf… En voel hoe vrij het leven dan kan worden…


25 juni 2020

Wat zie jij als moeder of als vader in je kind?
Wat valt je op?
Iets wat je ongerust maakt?
Iets waar je trots op bent?
Hoe zou het zijn om er uit van te gaan dat ALLES wat je in je kind ziet van jezelf is? Het is jouw innerlijk kind.
Als iets ons heel erg opvalt in onze kinderen is het vaak net dat stuk in onszelf dat al lang om aandacht vraagt. Door net aan dat aspect in onze kinderen veel te belichten – wat vaak is wat we automatisch doen – creëren we voor onszelf de illusie dat we goed bezig zijn. Alleen, er komt iets eindeloos in die beweging waardoor we moe worden en het gevoel aan efficiëntie verliezen.En ons innerlijk kind blijft in dat aspect niet de aandacht krijgen die het verdient.
Als je onngerust bent in of voor je kind, wat in jou vraagt om geruststelling? Hoe kan je daar stappen in zetten?
Als je erg trots bent om wie je kind is, wat in jou vraagt om gezien te worden en te schitteren?
KINDEREN ZIJN FANTASTISCHE SPIEGELS OM IN TE KIJKEN EN JEZELF TE ZIEN.
 

24 juni 2020

Voorbeeld van afbeelding

We denken te weten hoe de dingen moeten gaan. We maken hier allerlei beelden van in ons hoofd. En als het anders gaat, dan kunnen we in de kramp of de weerstand gaan. Hoe zou het zijn om werkelijk te kijken naar wat er op je pad komt… of het nu aangename of onaangename dingen zijn… Wat brengt het ons, wat kunnen  we er uit leren? En hier zit er een paradox in… We hebben richting te bepalen… en we hebben ons te laten leiden door het leven… Wat onze voorbestemming is hebben we te leven, dag na dag ontvouwt zich dat. We kunnen dat niet controleren en weten niet waar dat naartoe gaat. Aan ons om zo open en zo bewust mogelijk op pad te gaan… en te genieten van die fantastische reis, dat het leven is!


16 juni 2020

Voorbeeld van afbeelding

Maak je dromen waar… laat ze geen ballon in de lucht zijn. Maar pak ze vast, zet ze neer… simple, clear and effective! Het is vooral een onderweg zijn… de ene beweging leidt je naar de andere… En misschien wordt het onderweg wel iets anders dan dat je gedacht had… Stel het niet uit, ga het niet vermijden, vlucht er niet van weg, leidt je niet af of verdring het niet… met allerlei stemmetjes: “Morgen, als ik het nog wat beter kan, begin ik er aan; Iemand anders is beter dan ik, dus kan ik er maar beter niet aan beginnen; Ik ben tevreden met een rustig leventje;…” Geniet van de weg! Je moet nergens “geraken”. Maar zet je elke dag in voor datgene waar jij in gelooft en vol van bent!


11 juni 2020

Voorbeeld van afbeelding

Als mens bestaan we voor 80% uit water, dus trillingen zetten zich gemakkelijk verder doorheen ons. Vanuit hoge en lage trillingen ontstaat er een hoge of lage energie. Of met andere woorden een positieve of negatieve energie. Het is aan ons of we ons laten besmetten met hoge of lage trillingen, positieve of negatieve energie. En je kan jezelf uitdagen om die hoge trillingen of positieve energie  in jezelf op te wekken. Je gedachten en emoties zijn ook trillingen die een bepaalde energie met zich mee brengen. Aan welke gedachten of emoties ga jij aandacht geven?